Wednesday, July 13, 2011

recomandari de la specialisti, de la prieteni si iubitori de pisici!

In disperare i-am scris si unei doamne Alina Rusu - a obtinut titlul de doctor in stiinte naturale (studiul comportamentului animal) la Universitatea din Zurich - si momentan este in Cluj.

Dansa ne-a raspuns foarte repede si ii multumim pe aceasta cale de amabilitate.

Ne-a recomandat un articol foarte interesant: http://www.thecatsite.com/forums/showthread.php?t=20837

Din ce am inteles ar functiona foarte bine Difuserul de la Feliway cu feromoni. L-ati incercat? Daca da, a functionat?

De asemenea exista se pare si un tratament cu sunatoare care ar fi foarte bun pentru pisicile agresive.

Noi o sa vorbim cu veterinarul si vom incerca si aceste variante...cine stie.

Asteptam pareri!

O sa luam in considerare toate sugestiile voastre si sa speram ca vom putea rezolva problema cu Pisu fara sa recurgem la solutii extreme (sa il dam in alta parte sau sa il eutanasiem).


9 comments:

  1. Articolul e interesant într-adevăr. Şi, cel puţin pentru Grişka (şi el tot un motan dificil, dar se pare că Pisu îl întrece),se potriveşte. El atacă (adică dă să ne muşte) când se satură de mângâiat, dar şi dacă încetăm să-l mângâiem înainte de a se sătura, atacă în joacă, atacurile lui de la ţară au fost cu siguranţă redirecţionate...
    De aceea cred că autorul articolului ştie ce spune, e un bun cunoscător al firii pisiceşti.
    Îmi dau seama prin ce treceţi (m-am întrebat ce aş face eu în locul vostru şi am realizat că mi-ar fi extrem de greu să-l dau altcuiva sau să-l abandonez şi aproape imposibil să-l eutanasiez). Mă bucur că vă stăduiţi să-l păstraţi, sper din tot sufletul că veţi reuşi şi îmi pare rău că nu vă pot ajuta cu un sfat într-adevăr folositor.

    ReplyDelete
  2. Draga Vero, iti multumim ca ne esti alaturi...Momentan lucrurile s-au mai calmat...ca de fiecare data dupa un atac...O sa vedem ce putem face in continuare....

    ReplyDelete
  3. Eu v-as recomanda (cred ca am mai scris asta intr-un mail) sa mergeti la dr. Gaita de la Ortovet. Este un foarte bun specialist si extrem de sincer si de corect. Nu recomanda niciodata analize inutile si este extrem de corect. Ca sa-ti dau un exemplu, nu mi-a luat banii pe consultatie pentru Chiti, pentru ca mi-a zis ca ii pusesem deja eu diagnosticul corect (!!!).
    In afara de faptul ca este un medic foarte, foarte bun, mi s-a parut si un mare cunoscator al psihologiei animalelor. Are un extraordinar de a se apropia de animale si de a le calma, ceea ce imi spune ca le si cunoaste foarte bine.
    As zice sa incercati totusi o vizita la el, poate va da un sfat.
    Va tinem pumnii sa se rezolve totul cu bine.

    ReplyDelete
  4. @ Lady Io: o sa mergem la o consultatie si la dl dr Gaita sa vedem ce zice si dansul :)
    Multumim pt sfat!!!!!!

    ReplyDelete
  5. "Momentan lucrurile s-au mai calmat...ca de fiecare data dupa un atac": esti un Pisu rau :) ! Se acumuleaza nervii, te descarci, dupa care esti o bombonica, pana se acumuleaza iar... Tie iti trebuie ceva sa te descarci periodic, zic eu!

    http://www.happypets.ro/feliway-difuser-vaporizator-p-126.html

    FELIWAY permite controlarea si evitarea manifestarilor negative care apar in comportamentul felinelor ca urmare a unor situatii de stres cum ar fi:

    marcarea teritoriului cu urina.
    zgarieturi verticale.
    lipsa apetitului.
    stare de inactivitate.
    reducerea poftei de joaca.
    reducerea contactelor sociale.

    Nu scrie nimic de atacuri/agresivitate... poate te calmeaza, poate faci mai rau... desi Pisu Mare al meu se pisiceste complet la asa ceva :)

    ReplyDelete
  6. Ce mai faci, PISUUU?!

    ReplyDelete
  7. interesant .nu stiam ca trebuie sa fii asa precaut.

    ReplyDelete
  8. Ce mai face Pisu? Sper ca sunteti bine si impreuna cu totii :-)

    ReplyDelete
  9. Pisule, am dat-o dracului: Snickers al meu vrea sa-l omoare pe Pisu Mare! Fara nici un avertisment, fara nimic, s-a declansat marele razboi intre motani (sterilizati) :(

    Deci, oricat de rau ai fi, sa stii ca nu esti singurul pisic rau :) !

    ReplyDelete