Monday, July 11, 2011

Sudiem, ne gandim, ne interesam....

Dragii mei,
Vreau sa va multumesc pentru toate sfaturile...si Pisu sunt sigur ca e recunoscator :)
Le asteptam in continuare...

Trebuie sa intelegeti ca il iubim enorm si eu una nu as vrea sa il dau, dar totusi as vrea sa nu mai aiba loc aceste atacuri.

Astazi am fost la VET, am cumparat pastilutele de calmare cu care o sa ii facem un tratament se numesc Sedam.

Am descoperit ca i s-a rupt si o unghiuta si se pare ca il doare ca am incercat sa ma uit unde ii lipeste si a miorlait putin...Sange nu curge asa ca e spre vindecare.

Nu vrem sa il chinuim cu diverse investigatii pentru ca vet-ul nostru nu ni le-a recomandat, iar la alt vet sa ma duc si sa ma stoarca de bani doar asa de dragul de a face investigatii nu vad sensul.
Dar ne mai gandim totusi la problema asta daca primim o recomandare buna de medic veterinar.

In plus cu o vizita la medic l-as stresa foarte rau....oricum este un stres cand trebuie sa il ducem ca sa ii vidam glandele perianale din 4 in 4 luni.

O vizita cu analize ar insemna o anestezie totala si din cate stiu nu sunt prea sanatoase.

Acum e linistit, doarme in pat cu burta in sus si profita ca merge ventilatorul in camera si il racoreste.

Astazi la Vet am intalnit o doamna si un domn care adusesera motanul lor -necastrat- de 19 ani! Dumnezeule mare....19 ani! Incredibil! Saracul avea probleme la plamani. Semana cu Pisu si cu Griska mai degraba.

Le-am aratat si doameni ranile noastre si se pare ca si ea avusese parte de acelasi tratament din partea motanului ei. Se explica totusi mai mult la ei pt ca este necastrat.

Oare si lui Pisu i-ar fi ramas in creier chiar si dupa castrare acest instict de lupta pt teritoriu, in caz de imperechere...cine stie....

Am citit un articol despre agresivitatea la pisici...noi am identificat ca la Pisu ar fi agresivitatea redirectionata...oare asa o fi?
http://www.aspcabehavior.org/articles/101/Aggression-in-Cats.aspx

6 comments:

  1. La mulţi ani, Pisule! Abia acum am aflat că ieri a fost ziua ta.
    Îţi doresc sănătate - să îţi rezolvi problemele şi să mai poţi rămâne încă mulţi ani alături de bipezii tăi, care te iubesc şi pe care sunt sigur că îi iubeşti şi tu.

    ReplyDelete
  2. dragi mei, naomi a trăit 17 ani şi când s-a stins o bucată mare din suflet mi s-a rupt.
    eu vă doresc din suflet să reuşiţi să găsiţi o soluţie pentru ca pisu să se liniştească, să nu mai fie speriat, să nu mai atace. poate o vizită a veterinarului acasă, pe teritoriul lui, i-ar fi mai comodă.
    cu medic nu vă pot ajuta pentru că locuim în alt oraş. dar vă sunt aproape şi vă ţin pumnii.
    dacă noi am reuşit să facem din mica sălbăticiune, maya, o pisicuţă de casă, veţi reuşi şi voi. vă doresc multă răbdare.

    ReplyDelete
  3. La mulţi ani, Pisule!

    Sterilizarea (lipsa testosteronului) atenueaza mult instinctele existente, dar nu le anuleaza complet pe cele esentiale (frica, agresivitate, etc) si accentueaza trasaturile de comportament deja existente.

    Acelasi lucru este valabil pentru situati inversa - dopping cu testosteron la sportivi, de exemplu. Incercati voi un ciclu de Trenbolone cu Anadrol 50, de vreo 8-12 saptamani, si fiti foarte atenti cum vi se schimba comportamentul si perceptiile. Sper sa n va vad la Stirile de la ora 5 ;) .

    ReplyDelete
  4. Multumim Vlad! Am observat si noi ca nu e chiar asa cum zice lumea....castrarea nu rezolva decat problema urinatului din punctul meu de vedere. Poate daca il castram pe Pisu de tinerel era altceva.

    ReplyDelete
  5. pentru analize nu trebuie sedat: ca si pentru oameni e xista un instrument, tac-pac ca o capsa si gata.

    ReplyDelete
  6. @Vic - Pisu nu sta deloc pentru nimic acolo, nu sta cumintel ascuns intr-un colt ca sa ii faca cineva ceva. De cum ii deschidem cusca incepe cu sunetele specifice de hasait si marait si mai stiu eu ce face el. Nu poate fi aproape deloc tinut sa i se faca ceva. Abia i-am facut vaccinul ultima oara....

    ReplyDelete